Campagnes en evenementen

Campagnes en evenementen

Internationale Dag van de Vrede

21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de jaarlijkse Internationale Dag van de Vrede. MasterPeace voert elk jaar in de aanloop naar deze dag campagne en initieert wereldwijd evenementen, georganiseerd door lokale MasterPeace clubs. In Nederland is MasterPeace natuurlijk ook actief rondom 5 mei, zie de News & Events-pagina voor details!

21 september 2014: Één miljoen stemmen voor vrede

Op 21 september 2014, de Internationale Dag van de Vrede, organiseerde MasterPeace verschillende vredesconcerten en evenementen in meer in dan 60 landen verspreidt over de hele wereld. Deze concerten en evenementen zullen de vrede vieren en aanzetten tot interculturele dialoog en conflictpreventie. Op deze manier bundelen we één miljoen stemmen voor vrede.

MasterPeace in Concert

Naast alle kleinere evenementen was er één overkoepelend concert in Amsterdam. Populaire artiesten uit verschillende conflictgebieden zullen hier samen op het podium staan onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Voor MasterPeace in Concert vormen we ook de WorldBand waarin een aantal koppels – van steeds een internationale topartiest met een wereldleider – samen ‘Imagine’ van John Lennon ten gehore brengen. Het eerste WorldBand duo is bekend! 

Waarom dit concert?

–   Om internationaal de aandacht te vestigen op bestaande vredesinitiatieven en tegelijk meer mensen te bewegen zich actief in te zetten om conflicten te stoppen.

–   Om internationaal de aandacht te vragen voor het feit dat jaarlijks veel geld wordt uitgegeven aan wapens (in 2010: 411 miljard USD), in plaats van aan ontwikkeling, dialoog en educatie.