MasterPeace Art Gallery

Tijdens de KunstRAI 2014 (4-9 juni) heeft MasterPeace de eerste stand mogen betrekken van deze bekende kunstbeurs op het gebied van autonome hedendaagse kunst. Met werken van 18 verschillende kunstenaars, heeft MasterPeace zich inhoudelijk gepresenteerd aan ruim 15,000 bezoekers van de KunstRAI.
Als vervolg op deze kick-off, zal MasterPeace kunstwerken te koop blijven aanbieden via de digitale MasterPeace Gallery. Bij aankoop van een kunstwerk ondersteunt u de groei van een wereldwijde peacebuilding beweging.

Bij interesse in een kunstwerk, graag contact opnemen met Klaartje Spijkers: klaartje [at] masterpeace.org of 030-2340500.Baaba Maal

Jakob de Jonge woont en werkt als beeldend kunstenaar in Den Haag. In 2012 heeft hij daar eindexamen gedaan bij de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK). Inmiddels exposeert hij intensief bij galeries, musea, expositieruimtes en kunstbeurzen in binnen- en buitenland. Ook heeft hij onlangs de Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds toegewezen gekregen. Jakob de Jonge heeft een brede studieachtergrond in onder meer godsdienstwetenschappen, filosofie en ontwikkelingsstudies. Ook is hij als spreker, publicist en organisator actief op het terrein van mensenrechten.

Jakob de Jonge maakt (veelal grote), kleurrijke schilderijen. Op het eerste oog zijn het vooral fantasievolle, dromerige landschappen. Bij een betere blik zie je dat zijn werk doortrokken is van een maatschappelijke interesse. Zijn beelden refereren vaak aan grote politieke vraagstukken en urgente conflicten in de wereld. Er is altijd iets van dreiging in zijn werk te bespeuren. Maar door middel van zijn heldere en krachtige kleurenpallet krijgt het optimisme in zijn werk toch de overhand. Het gaat hem namelijk om het neerzetten van hoopvolle beelden die zeggen: er is ondanks alle tegenslag altijd de mogelijkheid om samen te bouwen aan een vreedzame, eerlijke en welvarende wereld.

Titel: New World Order (onder)
Naam kunstenaar:Jakob de Jonge
Afmetingen: 10 cm x 30 cm
Techniek: Acryl op doek
Verkoopprijs: € 300

New WorldNightwatch

Titel: Nightwatch (boven)
Naam kuntenaar: Jakob de Jonge
Afmetingen: 30 x 40 cm
Techniek: Acryl op doek
Verkoopprijs: € 750,-
Cutting Daisy toren

Titel: Cutting Daisy
Naam kunstenaar: Aukje Dekker
oplage 2 van 9 ( vrouw )
oplage 3 van 9 (toren)
Techniek: Baryte papier op aluminium met liquidgloss
Verkoopprijs: € 1150,-
Galerie: Vriend van Bavink

Bio kunstenaar:
De kunstpraktijk van Aukje Dekker (1983) heeft zich ontwikkeld rondom de analyse van het menselijke streven naar waarde, betekenis en authenticiteit. Haar praktijk beperkt zich niet tot één medium, maar meandert noodzakelijkerwijs door alle mogelijke vormen van hedendaagse kunst, fotografie, schilderkunst, installatie, video, collage en performance. Welbeschouwd is het medium van Aukje Dekker haar zelfbewustzijn, haar kritische blik, en haar reactieve vermogen.

Bij Vriend van Bavink presenteerde ze in drie solo exposities een serie werk over de waarde, authenticiteit van kunst en de rol van de galerie. Respectievelijk : The 24 Painting project, 20 Paintings , Unique Art Experience in the Absolute Centre of Amsterdam”

Cutting Daisy vrouw
Kopf

Titel: Kopf
Naam kunstenaar: Armando
Techniek: olie op doek 100 x 80 cm
gesigneerd op spieraam en op spieraam gedateerd 3-11-90
Verkoopprijs: € 11.800,–
Galerie: Simonis & Buunk, Ede

Bio kunstenaar
Armando: beeldhouwer, violist, theater- en filmmaker, schilder, schrijver, dichter. Existentiële thema’s komen in zijn werk aan de orde: goed en kwaad, vergankelijkheid, melancholie, oorlog, lijden. De tragiek van de mens, in al zijn facetten, wordt door Armando verbeeld. Zijn ervaringen in de Tweede Wereldoorlog vormen de bron voor zijn werk.

Als kind wonend nabij Kamp Amersfoort, werd hij direct geconfronteerd met de verschrikkingen van de oorlog. In zijn werk spelen hierdoor destructie en vervorming als beeldend principe een essentiële rol. De schilderijen en beelden zijn overweldigend door hun monumentaliteit en dramatische uitstraling. Soberheid in materiaal, kleur en vorm, en een ruwe, pasteuze ‘huid’ geven zijn kunstwerken de visuele kracht van een oerbeeld.Titel: In the edge of confronting
Naam kunstenaar: Shahin Abdalla
Techniek: OIL ON LINEN
Verkoopprijs: 12.000 euro

Bio Kunstenaar:
Shahin Abdalla (SISO) flet to the Netherlands in 2011 from Syria because of his work.
Shahin belongs to the upcoming artists scene in the Middle East, exhibited in the regions and also in Europe. Currently supporting with his work family and refugees in camps.
His current work is to share the story of Syrian people in this time in history.

His work mainly focuses on the shape and figure of the human body creating a contrast between form and background. Shahin’s collection ‘Strangers in Damascus’ reflects a state of separation somebody experiences if you feel there’s a distance between your environment and your body & soul. His works show deep facial expressions, reflecting internal complcations, where simple background signifies the environment and creates a strong contrast between existence and surrounding.Grachtje Amsterdam

Titel: Grachtje in Amsterdam (omslagontwerp voor de pocket ‘Thriller voor twee camera’s’, 1958)
Naam kunstenaar: Hendrik Magdalenus ‘Dick’ Bruna
Techniek: gouache op papier 18 x 11,8 cm
gesigneerd
Verkoopprijs: € 4.800,-
collectie Simonis & Buunk, Ede

Bio kunstenaar:
De kunstenaar en ontwerper Dick Bruna werd wereldberoemd met het gestyleerde figuurtje “Nijntje”. Maar zijn oeuvre omvat meer: hij was ook grafisch vormgever, tekenaar en maakte ontwerpen voor boekomslagen en affiches. Vanaf 1955 was hij schrijver en illustrator van kinderboeken (Nijntje-reeks). In 2011 schonk Dick Bruna een deel van zijn collectie in langdurige bruikleen aan het Rijksmuseum. Van de kunstenaar is zelden werk te koop.
Notes To Myself

Title: Notes To Myself #1 & #2
Naam kunstenaar: Daan Roukens
Techniek: Oil on Linen (100 x 100 cm each )
Verkoopprijs: 4500 Euro (excl. Btw)Daan Roukens (1987) is a Dutch artist, who is best known for his abstract paintings, vibrant colors, patterns and his obsessive search for the repetitive. Working across multiple mediums, such as painting, design and installation,
 Roukens continuously pursues the ultimate balance. Derived from the everyday recognizable, his work challenges the viewer to experience form, color and composition in a minimal manner.
With over four years of experience as a professional artist, he has exhibited on several group shows at Gallery 10, Walls Gallery, Artpie, Museumnacht and the Affordable Art Fair. Including solo shows at the Academy for I&M, LUX, Westergasterras and Public.
As an extension of his ‘offline’ creativity, he founded cross-media platform No Rest For The Obsessed, to share his inspirations, ideas and artworks online. Daan Roukens lives and works in Amsterdam, The Netherlands.
untitled


“Geboren in een oorlogsgebied en daarna moeten vluchten naar de andere kant van de wereld, zo begon mijn leven. Ik was nog kind, sprak de taal niet en vluchtte in de kunst. Met schilderen voel ik me vrij. De meesten zitten echter gevangen in zichzelf. Daaruit komen is ook een kunst. Maar wanneer je leven wordt beheerst door oorlog en geweld kom je daar niet toe. Het is daarom dat ik met grote sympathie het verhaal achter MasterPeace wil steunen.” – Bilal Chalal

Titel: Untitled (boven)
Naam kunstenaar: Bilal Chahal
Afmetingen: 160cm x 80cm x 320cm
Techniek: wood, paint, iron
Prijs verkoop: € 30.000
Galerie: Gallery Nine