MasterPeace bestuur

MasterPeace bestuursvoorzitter Yolanda Eijgenstein vertelt na de Business4Peace meeting bij onze partner Soldaat van Oranje waarom ze meebouwt aan MasterPeace.


Yolanda Eijgenstein
Op 24-jarige leeftijd richtte zij haar eerste eigen bedrijf ‘Wie Mailt Wat?’ op. Dat dit bedrijf landelijke erkenning kreeg is niet haar enige succes. In ‘91 werd zij uitgeroepen tot Commerciële Communicatievrouw van het Jaar. In ‘93 kreeg zij in Toronto tot tweemaal toe de hoogste internationale onderscheidingen voor de meest innovatieve en creatieve marketing campagne ter wereld. In datzelfde jaar en in ‘94 werd zij Direct Marketeer van het Jaar en vervolgens werd ze ook nog eens Reclamevrouw van het Jaar. Als klap op de vuurpijl werd ze in ‘97 benoemd tot Zakenvrouw van het Jaar. Ze schreef eind 1998 de management bestseller ‘Happy Worker’, hoe je met oprechte aandacht en open communicatie een plezierig bedrijfsklimaat schept. Datzelfde jaar zette ze een tweede bedrijf op: ‘Why Company’. Dit bedrijf faciliteert groepsdynamische processen in het bedrijfsleven, met een aantal vaste consultants, psychologen en organisatieadviseurs. Naast haar werk als consulent is Yolanda co-founder van het onderwijssysteem ‘Iederwijs’. Naast cognitieve vaardigheden, worden ook persoonlijke talenten, creativiteit en zelfvertrouwen gestimuleerd.
Yolanda Eijgenstein Voorzitter Bestuur

Wessel Ganzevoort
Doctorandus J. Wessel Ganzevoort ging in 1970 als organisatieadviseur werken bij KPMG. Van 1976 tot 1980 volgde hij een doctoraal andragogie aan de Universiteit van Amsterdam. Als een echte professional is hij zich blijven bijscholen op het gebied van informatica, strategie en communicatie. In dit kader begon hij in 1996 aan een opleiding transpersoonlijke psychologie. In 1983 werd hij lid van de maatschap, en vervulde verder verschillende managementfuncties. Zo was hij vanaf 1991 directievoorzitter van KPMG Management Consulting, de consultingtak van KPMG. Namens KPMG was hij van 1994 tot 1996 voorzitter van de Raad van Organisatie en adviesbureau Tot 1999 was hij directeur KPMG Inspire Foundation. Na zijn vertrek in 2000 heeft Ganzevoort verder vele bestuursfuncties en commissariaten vervuld.
Wessel Ganzevoort Penningmeester

Petra Stienen
Petra is publicist en een onafhankelijk adviseur op het gebied van democratie, diversiteit en diplomatie. Ze heeft 10 jaar in de Arabische Wereld gewoond, waar ze functies als diplomaat in Egypte en Syrië bekleedde. Toen ze terugkeerde naar Nederland, ging ze aan de slag bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en boog ze zich over thema’s als seksuele rechten voor jongeren in ontwikkelingslanden. Ook werkte ze aan relatiebeheer tussen Nederland en de Verenigde Staten van Amerika. Na het ministerie te hebben verlaten ging Petra bij ‘BMC management advice’ werken aan sociale ontwikkeling en de publieke sector. Ze publiceert met regelmaat artikelen over mensenrechten, etnische minderheden en buitenlands beleid. Daarnaast schreef ze ook nog een aantal boeken over de Arabische Wereld en haar ervaringen als mensenrechten diplomaat.
Petra Stienen

Farid Tabarki
Farid Tabarki is de founder en directeur van Studio Zeitgeist. Een bedrijf dat projecten coordineert welke onderzocht en ontwikkelt worden binnen de lokale, nationale en Europese Zeitgeist. Studio Zeitgeist werkt aan thema’s als radicale decentralisatie, radicale transparantheid, (sociale) media, Europa, verschillende generaties, esthetiek, social entrepreneurship en onderwijs. Het heeft al projecten ontwikkelt voor oa. MTV, Philips, Internationaal filmfestival Rotterdam, Hyves, TEDx Rotterdam en GRAD, het Europees centrum voor cultuur en debat in Belgrado. Onlangs is Farid co-founder geworden van ‘Finishing School‘, een onderwijsinstituut dat zich voornamelijk richt op het aanleren van brede kennis, etiquette en empathisch leiderschap. De doelgroep zijn high potential twintigers. Hij is ook co-founder van de in Amsterdam gevestigde ‘Think Tank Prospect’. Dit bedrijf publiceerde in 2011 ‘Brave New World’ een bundel van 19 essays over de toekomst van Nederland. Farid was mede-uitgever van deze bundel. In maart 2012 is hij verkozen tot ‘Trendwatcher van het jaar 2012-2013’.
Farid Tabarki

Katherine Maher
Katherine Maher is een technologisch consultant in Internationale ontwikkeling en democratisering. Momenteel is ze betrokken bij de ICT ontwikkelingen van de Wereld Bank. Haar werk focust zich op de rol van mobiele telefoons en andere technologieën voor het maatschappelijk middenveld en institutionele verandering in met name het Midden-Oosten en Afrika. Ze heeft met andere digitale activisten en leiders samengewerkt in Tunesië en Egypte, en andere landen in het Midden-Oosten. Onlangs kreeg Maher veel erkenning voor haar werk als curator en analist voor het ‘Breaking News’ in Egypte.
Katherine Maher

Gema Moreno Vega
Gema Moreno Vega is een partner bij Mexico’s marktleider in consultantcy op het gebied van fiscaal en juridisch recht in 21 steden in Mexico. Gema is onder andere betrokken geweest bij het uitvoeren van interne audits en risico analyses in de zorg. Gedurende haar opleiding heeft ze onder andere onderzoek gedaan naar leiderschapsontwikkeling onder de jeugd en zette ze zich in voor het verhogen van het aantal vrouwen met een leidinggevende functie.
Gema Moreno Vega

Heba Ramzy
Heba Ramzy is directeur van MEA Corporate Affairs voor Microsoft Midden-Oosten en Afrika. Voor Microsoft, waar ze al werkzaam is sinds 2003, heeft ze voor een aantal non-profit en internationale organisaties in Egypte gewerkt. Als regionaal directeur van educatieve online programma’s voor jongeren en kinderen lanceerde ze enkele succesvolle educatieve programma’s waar ICT veelvuldig gebruikt wordt. Heba is Master of Science in ‘Analysis, Design and Management of Information Systems‘ aan de London School of Economics en heeft een BA in business administration van de Amerikaanse Universiteit in Caïro.
Heba Ramzy

Craig Zelizer
Craig Zelizer is de mede directeur van de MA in Conflict Resolution binnen de afdeling bestuur aan de Universiteit van Georgetown. Hij heeft verschillende artikelen gepubliceerd en was mede redacteur van het boek ‘Building Peace, Practical Reflections from the Field’ (Kumarian Express 2009). Hij is co-founder en senior partner in de Alliance for Conflict Transformation, een leidende non-profit organisatie, toegewijd aan peacebuilding. Tevens werkte hij als consultant voor veel ontwikkelings- en peacebuilding organisaties, zoals The United States Institute of Peace, Rotary International en USAID. Craig heeft een aantal studiebeurzen en awards ontvangen, zo ontving hij twee jaar lang de Fullbright Junior Scholarisatie in Hongarije en was hij National Security Education Program Fellow in Bosnië-Herzegovina.
Craig Zelizer
Craig Bowman
20 jaar lang leverden Craig Bowman en zijn firma ‘Common Ground Consulting LLC™’ consulting aan internationale sociale ondernemingen. Als leidinggevende futurist van de sociale sector heeft Craig een carrière opgebouwd waarbij passie en vertrouwen de brug vormden tussen de kwaliteiten van de mens en de sociale verantwoordelijkheid van ondernemingen. Hij traint elke laag van de organisatie bij het werven van fondsen, management, diversiteit en het ontwikkelen van multiculturele organisaties. Daarnaast is hij gespecialiseerd in nieuwe media en het ontwikkelen van community-projecten voor jongeren.
Craig Bowman