PAX

PAX

PAX staat voor vrede. Samen met mensen in conflictgebieden en kritische burgers in Nederland werken wij aan een menswaardige, democratische en vreedzame samenleving, overal in de wereld.

Voor vrede is moed nodig. De moed om te geloven dat vrede mogelijk is, om tegen de stroom in te roeien en je uit te spreken en toch door te gaan. Iedereen ter wereld kan iets voor vrede doen, maar daar is durf voor nodig. De durf om vrede te bezingen, van de daken te schreeuwen en op de muren te schrijven. De durf om de politiek ter verantwoording te roepen en over je eigen grenzen heen te kijken. De durf om mensen aan te spreken en uit te nodigen om mee te doen ongeacht iemands achtergrond.

PAX brengt mensen bij elkaar die de moed hebben om voor vrede te gaan. We werken samen met mensen in conflictgebieden, zoeken politici op en slaan de handen ineen met betrokken burgers.


PAX_Logo_Web_FCTeken tegen kernwapens!

40.000 handtekeningen zijn nodig om een verbod op kernwapens op de politieke agenda te zetten. Al 115 landen hebben kernwapens verboden. Nederland heeft nog een duwtje in de rug nodig om zich aan te sluiten bij die meerderheid van landen en over te gaan tot een nationaal verbod op kernwapens.

Katja Schuurman, Jan Mulder, Tim Akkerman, Henny Vrienten, Abdelkader Benali, Bert Blase (burgemeester van Vlaardingen), ds. Karin van den Broeke (voorzitter PKN) en bisschop de Korte (Groningen – Leeuwarden) gingen je voor. Teken jij ook tegen kernwapens op www.tekentegenkernwapens.nl?

Wereldwijd zijn er 16.300 kernwapens, waarvan er 2.000 op scherp staan. Jaarlijks gebeuren er tientallen ongelukken en bijna-ongelukken met kernwapens. En als de massavernietigingswapens worden ingezet, maken ze in korte tijd honderdduizenden slachtoffers en veroorzaken ze een afschuwelijke humanitaire ramp. Het risico dat er een kernwapen gebruikt wordt, of er een ongeluk met kernwapens gebeurt, willen wij niet lopen. Daarom maken we ons hard voor een verbod. In Nederland kunnen we een eerste stap zetten door het onderwerp op de politieke agenda te zetten. Help mee om kernwapens te verbieden en teken tegen kernwapens! De campagne is een initiatief van vredesorganisatie PAX met steun van het Rode Kruis.BIN-PAX-Poster-A2-FINAL


Brave of our hearts

PAX Ambassadeur van Vrede, Tim Akkerman, schreef een lied voor vrede. Ook hij is op zoek naar jouw vredesboodschap!

Het lied, getiteld Brave of our hearts, is een mars voor vrede waarin de Haagse zanger zijn eigen ideeën over vrede verwoordt. Akkerman: “Ik heb me vaak afgevraagd hoe lang we er nog mee doorgaan ons te laten leiden door agressie in plaats van door sympathie voor de ander. Als vader van drie kinderen wil ik voorkomen dat hun fantasievolle wereld gebroken wordt door angst en haat, waarmee wij als volwassenen steeds vaker worden geconfronteerd. Waarom neerkijken op andere mensen, terwijl we elkaar ook de hand kunnen reiken?”

Akkerman werd bekend als zanger van de Haagse band Di-rect en startte in 2009 een solocarrière.