Recycle voor MasterPeace

Doneer mobieltje





Geef je mobieltje aan ons en heb daar vrede mee!

Oude mobieltjes zijn vaak nog bruikbaar en geld waard. Techreturns koopt deze mobieltjes op voor de huidige marktwaarde en verkoopt deze in ontwikkelende regio’s. Zowel werkende als niet werkende mobieltjes kunnen via Techreturns ingeleverd worden. Niet werkende mobieltjes, die total loss zijn of waterschade hebben, worden namelijk gerecycled. Door de waarde van jouw mobieltje (gedeeltelijk) te doneren aan MasterPeace bouwen wij samen aan een duurzamere wereld.
 
Meer weten over wat de strijd om coltan in Congo aanricht? Bekijk dit filmpje en zie hoe Saar Koningsberger de achterbuurten van Bukavu, Congo bezoekt. Op zoek naar deze kostbare grondstof.




Hoe kun jij mee doen?

Verzamel thuis en op je werk oude mobiele telefoons en andere elektronica. Stuur deze op naar Techreturns en doneer de waarde van het product aan MasterPeace.

MasterPeace en Techreturns

Door onze samenwerking met Techreturns zorgen wij er voor dat alle nog bruikbare mobieltjes een tweede leven krijgen in Afrika, en de onbruikbare mobieltjes gestript worden van alle duurzame materialen.

Website Techreturns



Doneer MasterPeace



Zakelijk

Binnen organisaties zijn er verschillende mogelijkheden voor het inzamelen van mobieltjes en andere elektronica zoals laptops en tablets. Zo kunnen we via Techreturns een koerier langsturen om de ongebruikte zakelijke telefoons bij jou op je werk op te halen. Er kan in samenwerking met MasterPeace en Techreturns ook een inzamelactie onder werknemers worden opgezet. De levensduur van elektronica wordt in Nederland vaak niet optimaal benut. Techreturns heeft een veilige, duurzame en effectieve aanpak ontwikkeld die betaalbare elektronica beschikbaar maakt in ontwikkelende landen en daarmee hergebruik en recycling stimuleert.

Contact

Bij vragen kun je altijd terecht bij:
Aart Bos (aart@masterpeace.org)
Caroline Kouwenberg (caroline@masterpeace.org).
Telefonisch zijn we te bereiken op:
+31 (0)30 234 05 00


Closing the Loop

Stichting Closing the Loop (CTL) is onderdeel van Techreturns en opgezet om de idealen van Techreturns mogelijk te maken. Deze stichting zet zich in e-waste op grote schaal terug te dringen en wilt wereldwijd op lokaal niveau het hergebruik en de recycling van mobiele telefoons optimaliseren. Daarnaast probeert CTL meer aandacht te krijgen voor hergebruik en recycling van consumenten elektronica.

Meer weten?

Onder downloads vind je onder meer een FAQ over onze samenwerking met Techreturns en het inzamelen van mobieltjes.



 
 




Music above Fighting


webshop