Soldaat van Oranje – De Musical

Wij zijn ontzettend trots op onze partner Soldaat van Oranje – De Musical, inmiddels verlengd tot juni 2015. Sinds de première speelt de musical, met inmiddels ruim 1100 voorstellingen en meer dan 1,4 miljoen bezoekers, elke voorstelling voor een uitverkochte zaal. Met de nieuwe verlenging is ook het vierjarig bestaan op 30 oktober 2014 een feit.

Making Of

Bekijk de making of van Soldaat van Oranje – De Musical. In deze special wordt de kijker meegenomen in de wereld achter de musical ‘Soldaat van Oranje’. Hoe is deze productie tot stand gekomen en waarom een musicalversie van ‘Soldaat van Oranje’? Hoe vergaat het de cast tijdens de pittige voorbereidingen en wat gebeurt er in het nieuwe theater ‘de TheaterHangaar’ op vliegveld Valkenburg? Van audities, fotoshoots, Dakota’s en repetities, tot aan de eerste voetstappen in het theater en de miljoenste bezoeker.

Het verhaal

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding. Zijn beroemde boek Soldaat van Oranje werd in 1977 verfilmd met Rutger Hauer in de titelrol en is nu op vernieuwende wijze te zien als musical in de TheaterHangaar op Vliegveld Valkenburg in Katwijk.

In een regie van Theu Boermans en naar een script van Edwin de Vries spelen de acteurs rondom een draaiende tribune en brengen ze mede dankzij de muziek van Tom Harriman en de teksten van Pamela Phillips Oland en Frans van Deursen de indrukwekkende historie weer tot leven. Dit verhaal moet verteld worden.

4 en 5 mei 2013

Het Comité 4 en 5 mei Wageningen (C45W), Soldaat van Oranje – De Musical werken samen met MasterPeace aan vrede, vrijheid en veiligheid. Op zaterdagavond 4 mei 2013 ontstaken zij gezamenlijk het bevrijdingsvuur in Wageningen. Om de brug te slaan tussen het verleden, heden en toekomst. Ilco van der Linde, oprichter van MasterPeace, benadrukte op 4 mei 2013 de samenwerking van de drie organisaties. Hij riep iedereen op om zijn of haar talent in te zetten voor vrede, wat naadloos aansluit op het nationale thema van 4 en 5 mei van dat jaar: ‘Vrijheid spreek je af.’ Het lied ‘Als wij niets doen…’ uit Soldaat van Oranje – De Musical, dat op het 5 Mei Plein gezongen werd door hoofdrolspelers Matteo van der Grijn en Linde van den Heuvel, speelt eveneens in op de bijdrage die iedereen kan leveren aan vrede, vrijheid en veiligheid en de keuzes die wij maken.

soldaat-van-oranje-musical-logo